Woonzorg Flevoland versoepelt bezoekregeling

Lelystad - Woonzorg Flevoland heeft maandag op al haar locaties de bezoekregeling versoepeld. Bewoners mogen nu één bezoeker per week ontvangen.

Er geldt een aantal regels tijdens het bezoek. De zorgorganisatie geeft met deze nieuwe bezoekregeling invulling aan de mogelijkheid die de landelijke versoepeling geeft.

'We zijn erg blij dat we weer bezoekers kunnen toelaten op onze locaties. Natuurlijk moet iedereen zich goed aan de regels houden, maar we verwachten dat zowel bezoekers als bewoners dat geen probleem zullen vinden', zegt directeur Wonen en Zorg Liselotte Klijn. 'We willen tenslotte allemaal erg graag dat familie en vrienden elkaar weer kunnen ontmoeten. Om dat veilig te kunnen doen en te zorgen dat er geen besmettingen plaatsvinden, zijn er regels opgesteld'.

Aanmelden coor bezoek

Bewoners en familieleden zijn door Woonzorg Flevoland geïnformeerd over de versoepeling van de bezoekregeling. Wanneer een bewoner dit prettig vindt, mag één vaste bezoeker per week op bezoek komen. Naasten moeten zich aanmelden en mogen alleen op bezoek als zij geen klachten hebben zoals hoesten, neusverkoudheid en koorts. Ook mogen zij de afgelopen twee weken, zowel professioneel als privé, niet in aanraking zijn gewenst met (verdachte) COVID-patiënten.

Temperatuur bezoekers wordt opgemeten

Hier wordt bij binnenkomst naar gevraagd. De temperatuur van bezoekers wordt opgemeten en bij binnenkomst dienen zij hun handen te desinfecteren. Woonzorg Flevoland stelt hiervoor bij de entree van de locaties middelen ter beschikking. In sommige gevallen ontvangt de bezoeker bij binnenkomst een mondkapje van Woonzorg Flevoland, dit gebeurt wanneer de inschatting wordt gemaakt dat de bewoner mogelijk niet begrijpt dat er afstand moet worden gehouden.

Verder moet de looproute per locatie worden aangehouden en blijft de 1,5 meter afstand regel van toepassing.

Best spannend

'Natuurlijk is het best spannend om na de afgelopen periode de teugels voorzichtig weer te laten vieren', zegt Klijn. 'We zijn er echter helemaal klaar voor en zijn heel blij voor onze bewoners dat zij na een lang tijd eindelijk weer bezoek mogen ontvangen. Nu nog beperkt, maar we hopen snel nog meer versoepelingen te kunnen aankondigen'. Zij voegt daar wel aan toe: 'We gaan ervan uit dat we de regeling kunnen handhaven en uitbreiden, maar houden wel een slag om de arm. Wanneer er nieuwe uitbraken zijn in Flevoland, dan kan het nodig zijn weer een strenger beleid in te voeren'.