Nieuwe coronabesmettingen St Jansdal vertragen doorstart reguliere zorg

Harderwijk / Lelystad - In ziekenhuis St Jansdal is een stijging geconstateerd van het aantal besmettingen met het coronavirus bij patiënten en medewerkers. Doordat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe.

Het ziekenhuis houdt daarom onvoldoende capaciteit over om het totale geplande OK-programma voor deze week door te laten gaan. 'We betreuren het dat een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met vrijdag 29 mei moeten worden geannuleerd op alle locaties. De spreekuren op de polikliniek gaan door', aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

Uitgebreid screeningsonderzoek

Deze week vindt een uitgebreid screeningsonderzoek plaats onder medewerkers en patiënten van de getroffen afdelingen. Op basis van de uitkomsten wordt in de loop van de week geïnventariseerd hoe het programma van volgende week eruit gaat zien.

Controle bij ingang ziekenhuis

De oncologische zorg en de acute spoedzorg, zoals vaatzorg en verloskunde, gaan wel gewoon door. Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met patiënten bij wie de operatie niet door kan gaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben ontvangen. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij de ingang van het ziekenhuis worden zoals gebruikelijk alle bezoekers en patiënten gecontroleerd. Als zij klachten ervaren, wordt hen verzocht het ziekenhuis te verlaten.

Veiligheidsmaatregelen

Het ziekenhuis benadrukt het belang van het volgen van alle veiligheidsmaatregelen, dus 1,5 meter afstand houden en niet naar het ziekenhuis komen wanneer men klachten heeft. Verder wordt iedereen verzocht de aanwijzingen van medewerkers op te volgen.

Door het nemen van deze en andere maatregelen kunnen patiënten veilige zorg én bezoek blijven ontvangen en beschermt het ziekenhuis haar patiënten en medewerkers.

Blijf op de hoogte van de actuele situatie binnen het ziekenhuis via: www.stjansdal.nl/maatregelen