Bingokaarten dwarrelen door ouderenflat Leyakkers

Lelystad - Ruim 50 bewoners van ouderenflat Leyakkers in Lelystad deden mee met de ludieke bingo die afgelopen vrijdag werd gegeven door Resto VanHarte. Het vijf etages tellende appartementencomplex leende zich uitstekend voor een bingo en live-muziek vanuit de binnentuin.

De bewoners deden vanaf hun voordeur mee. Met een drankje en een hapje genoten zij van live-muziek en deden zij gezellig met de gratis bingo mee.

'Eindelijk weer wat vertier!' en 'Wat gezellig dat jullie dit organiseren hier in de flat', waren de geluiden tijdens de gezellige middag. Sinds de corona-uitbraak vonden er geen activiteiten meer plaats. De bewoners waren wel toe aan een verzetje nu zij grotendeels verplicht thuis moeten blijven. Reden voor Resto VanHarte om een gezellige bingo met muziek te organiseren. Het duo 'Just the two of us', regelmatig optredend bij Resto VanHarte, bood spontaan aan gratis te spelen.

De bewoners ontvingen in de week voorafgaande aan de bingo in hun brievenbus twee bingokaarten. Tijdens de bingo dwarrelden de bingo-kaarten van 3 of 4 hoog naar beneden als mensen bingo hadden en werden de prijzen naar de bewoners gebracht. De prijzen bestonden uit zelf gemaakte jam, cakes, cupcakes, zoutjes em dergelijke die de vrijwilligers van Resto VanHarte hadden gemaakt. Dat viel goed in de smaak.

'Deze middag zullen wij niet snel vergeten met de bewoners veilig op afstand, de bingo op hoogte en het heen en weer lopen met bingo-kaarten en cadeautjes. Lekkere muziek erbij, heel geslaagd!', zegt Manon Geerlings, Restomanager van Resto VanHarte. Doordat het sociaal restaurant dicht is, wil het Resto graag op andere manieren contacten met ouderen onderhouden. Dat doen zij met leuke acties zoals de 'Soep-challenge', 'Ik kook VanHarte voor jou' en de uitgifte van een nieuwsbrief.

Zodra wijkcentrum Zuiderzee weer open gaat, wil Resto VanHarte het sociaal restaurant weer gaan openen. Natuurlijk met de nodige maatregelen zodat veilig en met een gerust hart met elkaar gegeten en gekletst kan worden. Het team van Resto VanHarte staat te popelen om weer voor de mensen te koken en hen te verwelkomen. Het 3-gangendiner kost 7 euro per persoon en reserveren is nodig (via de website of tel. 0900-9003030).