Grote brand in natuurgebied bij Lelystad (foto's)

Lelystad - In een natuurgebied de Flevohout van Het Flevo-landschap langs de A6 in Lelystad woedde zaterdagmiddag een grote brand. De brandweerkorpsen uit Lelystad, Almere, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen, alsmede twee crashtenders van Lelystad Airport, zijn een groot deel van de middag bezig geweest om het vuur te bestrijden.

Het snelle en adequate ingrijpen van de brandweer en de gunstige zuidwestenwind voorkwamen dat het vuur de naastgelegen woonwijk De Landerijen en Natuurpark Lelystad kon bedreigen.

Hoewel het nog onduidelijk is hoe de brand is ontstaan, wijst Het Flevo-landschap de bezoekers van zijn gebieden met klem op de gevaren van droogte in combinatie met felle zon en harde wind. 'Veel terreinen zijn momenteel zo droog dat een weggegooide sigaret of ander zwerfafval snel een onbeheersbare vuurzee kan opleveren. Wees dus alstublieft extra alert en voorzichtig tijdens uw wandeling, fietstocht of picknick. Neem uw afval mee en gooi nooit sigaretten weg. Vanzelfsprekend is barbecueën of een kampvuur maken in onze gebieden sowieso verboden'.