Eilandhuisjes Landal Marker Wadden zijn boekbaar

Lelystad - Op het zelfvoorzienende Haveneiland van de Marker Wadden zijn bezoekers welkom. Er liggen vier energieneutrale eilandhuisjes, die voor een kort verblijf worden verhuurd door Landal GreenParks. Twee ervan komen per 26 juni beschikbaar en kunnen nu worden geboekt. Alle verhuuropbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.

Bezoekers van het Haveneiland kunnen genieten van prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. Op dit verder onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het drukke dagelijkse leven. Hier is het ’s nachts nog echt donker. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoeksstation. De vier kleine eilandhuisjes die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door IKEA en geheel energieneutraal. De nederzetting is off-grid gebouwd; er is geen aansluiting op het centrale net en het geheel is zelfvoorzienend. De nutsvoorzieningen op Marker Wadden worden ter plekke opgewekt. 

Geen moment getwijfeld

'Toen Natuurmonumenten ons polste over dit unieke project, hebben we geen moment getwijfeld. Als Landal GreenParks hebben we altijd het doel om onze gasten een onvergetelijk verblijf in de natuur te bieden. We nemen onze rol in natuur en duurzaamheid zeer serieus en blijven hierin investeren. We geven dan ook alle verhuuropbrengsten van deze eilandhuisjes terug aan de natuur. Deze unieke Marker Wadden ervaring komt ongetwijfeld bij veel mensen op hun bucket list!', aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

'Juist nu, in deze tijden van social distancing, is de behoefte aan een vakantiebestemming in een natuurlijke omgeving groot. We zien hierdoor dan ook een toename van boekingen voor bestemmingen op de mooiste plekken in de natuur'.

[De tekst gaat verder na de foto]

Top-10 duurzame merken

Landal GreenParks werd vorige week in de Sustainable Brand Index verkozen tot een van de top-10 duurzame merken in Nederland en uitgeroepen tot het meest duurzame reismerk. Al sinds 2005 heeft Landal GreenParks een strategisch partnerschap met Natuurmonumenten. Landal Marker Wadden is het meest bijzondere samenwerkingsproject van beide organisaties tot nu toe. Bij een bezoek aan Marker Wadden stelde directeur Marc van den Tweel van Natuur-monumenten: “Natuur beschermen doe je samen met liefhebbers van de natuur. Daarom waarderen wij een goede samenwerking met Landal GreenParks, zodat meer mensen op een unieke manier de natuur kunnen beleven en er ook aan bijdragen.”

Beperkt vaarschema

De nieuwe norm van anderhalve meter afstand houden, levert helaas beperkingen op in de capaciteit van de bootverbinding van Natuurmonumenten naar het eiland. Er zijn daarom voorlopig twee in plaats van vier eilandhuisjes beschikbaar om te reserveren. Verblijven kan hier voor het eerst vanaf vrijdag 26 juni. 

Informatie en boekingen

Voor informatie over de duurzame eilandhuisjes en reserveringen kan men terecht op www.landal.nl/markerwadden