Lelystadse amateurkunstenaar zet zich in voor behoud theater Posa

Lelystad - Amateurkunstenaar Jan-Albert Ernsten uit Lelystad is drie acties gestart om theater Posa te steunen. Het kleine theater in de Kempenaar zit in zwaar weer door de coronacrisis.

Al zeven jaar kunnen kleinkunstliefhebbers hun hart op halen in Posa. Ieder seizoen is er een unieke mix te vinden van toneel, muziek, toneel en familievoorstellengen. Daarnaast zijn er gevarieerde exposities. Ernsten was één van de exposanten.

De amateurkunstenaar is allereerst gestart met een crowdfundingsactie. Als tweede actie doneert Ernsten bij verkoop van zijn olieverf popdoeken de helft aan Posa. Op zijn website www.ap-arts.nl zijn veel schilderijen van popsterren te vinden.

Als laatste houdt Ernsten in het weekend van 18 en 19 juli een kunstexpo/verkoop ten bate van theater Posa. 'Inmiddels hebben 25 kunstenaars uit Flevoland hun medewerking toegezegd. Theater Posa zal dat weekend veranderen in een minimuseum met een grote verscheidenheid aan prachtige kunst. Iedereen kan komen kijken en hopelijk ook kopen. Er zullen diverse kunstwerken met een speciale Posa-korting worden aangeboden'.