Rotaryclub Dronten deelt verrassingspakketten uit

Dronten - Het was voor Silke de Lange in Dronten een geweldige verrassing dat hij een compleet pakket met ingrediënten kreeg om thuis de lekkerste koekjes en taarten te bakken. Silke werkt normaal gesproken in het theehuis van de Dorpsboerderij in Dronten, maar kan daar vanwege de corona nu even niet terecht.

En Silke is niet de enige. Daarom besloot Rotaryclub Dronten om bijna 200 mensen die naar een dagbesteding gaan, thuis te verwennen met een pakket.

Naast een bakpakket zijn in overleg met de begeleiders van de cliënten ook een beauty-pakket, gezond-pakket, creatief-pakket en een buitenspeel-pakket samengesteld. 'Gewoon een steuntje in de rug', aldus Marion Kootstra van Rotaryclub Dronten. 'Deze doelgroep heeft het al extra zwaar nu al hun structuur is weggevallen. Vaak begrijpen ze ook niet waarom'.

Samen met de begeleiders van de cliënten zijn de pakketten toebedeeld zodat iedereen een passend pakket kreeg. De actie kreeg spontane bijval van zorgboerderij De Pruimenpot in Dronten die 50 kg walnoten beschikbaar stelde voor de bakpakketten en die in kleine porties in een feestelijke verpakking aanbood.

Na een telefoontje van zijn begeleider hebben Silke en zijn moeder het pakket opgehaald. 'Even op de fiets, een aangenaam tijdverdrijf. En het was fijn om Silke en zijn moeder even te zien en op afstand te kunnen bijkletsen', aldus Mirjam Kerkvliet van de Dorpsboerderij.