Nu ook petitie voor terugkeer van de Tong van Lucifer

Lelystad - Op internet is een petitie gestart voor de terugkeer van de Tong van Lucifer op de Knardijk. Het beeld is bij de stormen eind februari beschadigd geraakt en wordt op dit moment gerepareerd.

Een groep van 'gelovige omwonenden en christelijke inwoners van Flevoland' is half april een petitie gestart om het beeld niet te laten tergkeren op de dijk. Ze vinden het kunstwerk gezien de naam kwetsend en willen dat het elders wordt geplaatst, in een omgeving waar je er niet gedwongen mee geconfronteerd wordt. Daarbij voeren ze ook het argument van de kosten van reparatie en de kwetsbaarheid voor weersinvloeden, vandalisme en diefstal op de locatie op de Knardijk aan.

‘De Tong van Lucifer is erfgoed van Flevoland en hoort daar te blijven,’ stellen degenen die nu een petitie voor behoud op de Knardijk zijn gestart. Die petitie is donderdag online gegaan en in korte tijd honderden keren ondertekend. De teller staat op net moment van schrijven op 1.061 handtekeningen. De petitie tegen de terugkeer van het kunstwerk staat sinds 18 april online en is inmiddels 1.630 keer ondertekend.

In Provinciale Staten is ook een voorstel aan de orde geweest om het straks gerepareerde kunstwerk niet te laten terugkeren op de Knardijk. Daar was een minieme meerderheid voor, van 21 tegen 20 statenleden. Omdat de stemming echter twee keer mislukte bij de elektronische vergaderingen, is dat voorstel verworpen.


Gerelateerd nieuws