Corneel houdt livestream festival

Lelystad - Poppodium Corneel in Lelystad houdt vrijdag 22 mei via Facebook het Corneel Streaming Fest, een 3,5 uur durende livestream met lokaal talent.

Andere manier om concerten en clubnachten aan te bieden

In verband met de coronamaatregelen zijn de deuren van het poppodium sinds begin maart gesloten, dus is er gezocht naar een andere manier om de concerten en clubnachten aan te bieden.

Talentontwikkeling in Flevoland

Corneel speelt een belangrijke rol op het gebied van talentontwikkeling in Flevoland en biedt graag een podium aan opkomende, lokale talenten, dus is het programma voor de livestream vooral gevuld met veelbelovende artiesten uit Lelystad en omstreken. Tijdens het online festival kunnen kijkers doneren. Het gedoneerde geld wordt geïnvesteerd in de programmering van aanstormend talent.

Aan variatie geen gebrek

Op de avond is er aan variatie geen gebrek, speciaal voor dit festival is namelijk een aantal goede acts bijeen gehaald uit verschillende genres. Lelystadse rapper Young Clé bijt het spits af en stuurt samen met Florigineel en DJ Witold Kush rechtstreeks een hiphop-set de huiskamers in.

Voorprogramma Eric Bell

Tarragona, een hardrockband bestaande uit vier langharige talenten, stond begin dit jaar nog in Corneel als voorprogramma van Eric Bell. Toen met scheurende gitaarsolo’s en strakke riffs, maar speciaal voor het Corneel Streaming Fest spelen zij een akoestische set. Ook The Wild Hunt is van de partij. Met een voorliefde voor blues en rock ’n roll en een zwak voor country en folk, geven deze jonge mannen een eigenzinnige twist aan Americana. DJ Ydna sluit het festival feestelijk af met een dj-set vol hardstyle en dance tracks. De rest van de line-up wordt de komende weken nog verder aangevuld.

Het Streaming Fest is op vrijdag 22 mei vanaf 19.00 uur live te volgen via de Facebookpagina van Corneel.