Eerste bewoners Parkwijk Lelystad ontvangen sleutel van anderhalve meter

Lelystad - Wethouder Wonen Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad heeft vrijdag 8 mei de sleutel aan de eerste bewoners van de nieuwe stadsbuurt Parkwijk overhandigd.

Eerste fase van achttien woningen

Het gaat om de eerste fase van achttien woningen die zijn ontwikkeld op basis van projectmatig particulier opdrachtgeverschap (PPO), waarbij kopers maximale inspraak hebben in de uitvoering van hun koopwoning.

Afgestemd op de coronarichtlijnen

Het officiële overhandigingsmoment met wethouder Sparreboom van Lelystad is afgestemd op de huidige coronarichtlijnen. In aanwezigheid van Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, overhandigde zij de eerste bewoners, Mandy en Daan Walther, op gepaste afstand een symbolische sleutel van 1,5 meter lang.

In hoge mate zelf aan zet

Op dit moment zijn in Parkwijk Lelystad nog een patiowoning en twee twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Komende zomer start ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost hier met de verkoop van fase 2 van het PPO-project: 14 rij- en hoekwoningen. Dat betekent dat woningzoekers weer in hoge mate zelf aan zet zijn.

Voorkeur voor materiaal- en kleurgebruik

Kopers van een PPO-woning bepalen zelf de woningbreedte, de kapvorm, de gevelstijl en het aantal woonlagen. Ook kunnen ze hun voorkeur aangeven voor het materiaal- en kleurgebruik. Tot slot geben ze aan welke architectuur ze mooi vinden. De architect ontwerpt vervolgens op basis van die wensen de woning. Dat maakt Parkwijk een gevarieerde wijk met maatwerkwoningen.

Groeien naar 100.000 inwoners

Wethouder Sparreboom: ‘Als gemeente hebben we de ambitie om te groeien naar 100.000 inwoners. Een levendig en goed functionerend stadshart, waarin een deel van de daarbij horende woningbouwopgave wordt gerealiseerd, maakt deel uit van die groeiplannen. Parkwijk is de eerste belangrijke woningbouwontwikkeling in Stadshart Lelystad. Met de oplevering van de eerste woningen wordt onze ambitie zichtbaar en zetten we een mooie eerste stap. Ik feliciteer de eerste bewoners van harte met hun keuze.’