Buurtsportcoaches ondersteunen verenigingen in coronatijd

Dronten - Nu het voor jeugd tot en met 18 jaar weer mogelijk is om buiten te sporten onder strikte voorwaarden die zijn opgesteld door het RIVM, ondersteunen de buurtsportcoaches van Sport in Dronten de sportaanbieders in de gemeente Dronten. In samenwerking met de verenigingen worden verschillende activiteiten aangeboden.

Van verschillende verenigingen kwamen vragen binnen bij Sport in Dronten voor ondersteuning tijdens trainingen in deze coronatijd. De buurtsportcoaches bieden deze ondersteuning eenmalig aan bij verenigingen die hier behoefte aan hebben. Ze zullen met name meekijken hoe er training kan worden gegeven in de anderhalve meter-samenleving.

Sporten op veld ASV Dronten

Daarnaast biedt Sport in Dronten weer verschillende activiteiten aan. Dit wordt zowel zelfstandig als in samenwerking met verenigingen gedaan. Zo is er in de gehele maand mei, in samenwerking met ASV Dronten, de mogelijkheid om op maandag en donderdag te sporten op het sportveld van ASV Dronten. Deze activiteit vindt plaats van 15.15 tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar.

Activiteiten in de wijken

Verder organiseren de buurtsportcoaches activiteiten in de wijken, wordt er gesport op het Cruyff Court aan de Lancasterdeef en zijn er online workouts te vinden via de website en social media van Sport in Dronten.

Het volledige activiteitenaanbod en de agenda is te vinden op de website van Sport in Dronten. Verenigingen die ondersteuning nodig hebben, kunnen contact opnemen met de verenigingsondersteuner Elske Warners. Zij is te bereiken via e.warners@meerpaal.nl.