LelySTART 2020 afgelast

Lelystad - De organisatie van het culturele festival LelySTART in Lelystad heeft besloten de nieuwe editie 2020 komende september af te gelasten.

Het gratis toegankelijke festival heeft een goede naam opgebouwd en een grote bekendheid gekregen waar de organisatie trots op is. Het is daarom met pijn in het hart dat LelySTART 2020, vanwege de onvoorspelbare ontwikkelingen rond het coronavirus, dit jaar niet door kan gaan.

Onzekere toekomstverwachting

In de afgelopen weken heeft de organisatie, bestaande uit het Agora Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad, constructief gewerkt aan een mooie invulling voor LelySTART 2020. Echter door de onzekere toekomstverwachting is het financiële risico te groot om de organisatie voort te zetten. Daarnaast heeft de onvoorspelbare toekomst effect op zowel de programmering als op de organisaties en verenigingen die jaarlijks hun bijdrage leveren. Daar komt bij dat er met anderhalve meter afstand geen bruisend festival neergezet kan worden. Dit alles gaat ten koste van de kwaliteit en dus kan de organisatie niet voldoen aan de verwachtingen van het publiek. Zij betreurt het besluit, maar is ervan overtuigd dat dit de enige juiste keuze is.

Ontwikkeling Theaterkwartier

De organisatie zet zich de komende tijd in voor de nieuwe editie in 2021. Door de ontwikkeling van het Theaterkwartier zal het bekende festivalterrein naast het Agora Theater niet meer beschikbaar zijn. De culturele instellingen denken na over een geheel nieuwe en sprankelende opzet die het gevoel creëert van ‘daar moet je bij zijn’! Het uitgangspunt van LelySTART om, in samenwerking met zoveel mogelijk kunst- en cultuurpartners, samen met de Lelystedelingen de start van het culturele seizoen te vieren blijft.