De Batavia bezoeken in tijden van corona

Lelystad - Batavialand biedt bezoekers de mogelijkheid om de Batavia digitaal te bezoeken in tijden van corona. Met de laptop op schoot kan er over de dekken gescrold worden. Een initiatief van de Lelystadse broers Danny en Jeffrey Kam.

De Batavia bestaat uit vijf lagen die nu stuk voor stuk via de website van Batavialand te bezichtigen zijn. De broers Kam van makelaarsbedrijf Kam & Bronotte hebben dit mogelijk gemaakt. Deze twee Lelystedelingen in hart en nieren wilden iets doen en kwamen met het idee om een heel schip in 3D te maken. Een aantal zondagen hebben ze er aan gewerkt om tot dit resultaat te komen. ‘We dragen Batavialand een warm hart toe’ zegt Danny Kam. Hiermee willen zij hun steentje bijdragen aan de campagne die draait om de Batavia aan land te krijgen. Directeur Jan Vriezen vindt het fijn dat juist een Lelystads bedrijf helpt de Batavia te ondersteunen. ‘Dat er maar velen mogen volgen’.

Bijna helft geld is binnen

De campagne om de Batavia aan land te brengen is op 29 juni 2019 van start gegaan. Inmiddels is bijna de helft van het geld opgehaald, maar is Batavialand er nog niet. Meer weten over de campagne of ook een bijdrage leveren? Kijk op https://www.batavialand.nl/steun-de-batavia.

Gerelateerd nieuws