Meerpaaldagen verplaatst naar 2021

Dronten - De 29e editie van de Meerpaaldagen in Dronten wordt verplaatst naar 2021. Dit heeft het bestuur woensdagavond unaniem besloten.

'Op dit moment worden wij allemaal geconfronteerd met het coronavirus. De maatregelen voor grote evenementen zijn in ieder geval van kracht tot 1 juni. Dit maakt dat het erg onzeker is of er in augustus wel een feest gevierd kan worden', licht ProDronten-bestuurslid Vincent Schuurman toe. 'De bekende 1,5 meter afstand zullen wij, als we luisteren naar de minister-president, nog lang moeten toepassen en handhaven. Dit lijkt ons ondoenlijk bij zo’n groot feest zowel overdag als ’s avonds'.

'Daarnaast kunnen de Meerpaaldagen alleen maar doorgaan dankzij de financiële bijdragen van een grote groep ondernemers en bedrijven die wij in deze tijd niet extra willen belasten met de vraag naar sponsoring. Tot slot, zoals altijd willen wij ons netjes houden aan de eisen voor de vergunning. De vergunningaanvraag moet ruim voor de datum van 1 juni in gang worden gezet. Met alles wat er nu speelt en alle genomen maatregelen is dit niet mogelijk'.

De komende periode beraadt het bestuur zich op de organisatie en de uitvoering van de Meerpaaldagen 2021. Schuurman: 'Hoewel geen 30e keer, toch wel het 30e jaar. Na de ellende van 2020 helemaal een reden om een mooi feest voor en door Dronten te vieren'.