Zeearendpaar Oostvaardersplassen heeft kroost

Lelystad - Het zeearendpaar dat sinds de eerste week van maart zat te broeden in de Oostvaardersplassen, heeft kroost gekregen. Dit bevestigde boswachter Tjibbe Hunink vrijdagochtend op Twitter.

Het viel de boswachter eerder deze week al op dat het gedrag van de zeearend op het nest was veranderd. 'Heel behoedzaam zet ze haar poten neer en er wordt voorzichtig gevoerd. Er zijn jonge zeearenden uit het ei gekropen!'

Of het om één jong of meerdere jongen gaat, zal pas later bekend worden. 'Het jong, of de jongen zijn nu nog te klein om boven de nestrand uit te komen'. Bekijk hier beelden van het zeearendnest.

Het nest staat midden in het moeras en is alleen vanaf de grote praambult of de parkeerplaats langs de Oostvaardersdijk te bekijken. 'Hier hebben de zeearenden geen last van', aldus Hunink.

Succesvolle broedvogel

Met uitzondering van vorig jaar is de zeearend sinds 2006 als succesvolle broedvogel in de Oostvaardersplassen aanwezig. De jongen zijn na 70 – 90 dagen vliegklaar, dus waarschijnlijk zijn in juni weer beelden te zien van de eerste vleugelslagen van de jonge dieren.