Hart van Lelystad blij met besluit gemeente

Lelystad - De ondernemersvereniging Hart van Lelystad is blij met het besluit van de gemeente om de parkeerautomaten tijdelijk uit te zetten. 'De afgelopen weken kregen we van klanten, werknemers en anderen veel vragen over de hygiëne van de parkeerautomaten', zegt voorzitter Gerard van der Meulen.

De ondernemers zijn bezorgd over de gevolgen van de coronacrisis voor de toekomst van het Stadshart. Van der Meulen: 'Uiteraard staan de gezondheid en veiligheid van onze klanten én die van onszelf voorop. We proberen er alles aan te doen om onze winkels zo goed en kwaad als dat gaat door te laten draaien. Daarbij zijn we nog strenger op hygiëne dan dat we dat normaal al zijn'.

De ondernemersvereniging heeft daarop de gemeente verzocht, om zolang als deze crisis voortduurt, de slagbomen van de parkeergarages open te zetten en de parkeermeters tijdelijk uit te zetten. De gemeente gaf gehoor en besloot daarop de betaalautomaten bij de gemeentelijke parkeerterreinen en parkeergarages vanaf 1 april tot en met 3 mei buiten gebruik te stellen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken.

Van der Meulen: 'We zijn blij dat de gemeente gehoor heeft gegeven aan onze oproep. Daarmee groeit het gevoel dat we er niet alleen voor staan en dat de gemeente in deze moeilijke tijden met ons meedenkt. Voor Hart van Lelystad is dit hét bewijs dat het werkt: samen met alle stakeholders werken aan de toekomst voor ons Stadshart. Ook in moeilijke tijden'.