Kabouters krijgen eindelijk hun eigen picknickset in het Bultpark

Lelystad - Hopelijk doet kabouter Spillebeen een beetje voorzichtig met de speciale picknickset die onlangs is geplaatst in het Bultpark in Lelystad. Het gaat om zes kabouterkrukjes en een tafel.

Uiteraard vooral rood met witte stippen maar speciaal voor een jarige job of een ander feestvarken staat er een zitpaddenstoel geel met witte stippen. De paddenstoelen staan tegenover dierenweide De Knotwilg (achter basisschool De Kring) aan de overkant van het water.

Kabouterpad

'Het setje gaat deel uitmaken van een kabouterpad door het park', licht Peter Kouwenhoven van Stichting Bultparkcomité toe. 'Omdat er nu zoveel (kleine) kinderen noodgedwongen thuiszitten en veel kinderen, als de zon schijnt, een frisse neus komen halen in het park, is de set alvast geplaatst. En al tijdens het plaatsen kwamen er kinderen zitten op de paddenstoelen die al stonden'.

Vrijwilligerswerk

Het setje is gezaagd, getimmerd, geschilderd en geplaatst door vrijwilligers. Geld voor de materialen werd beschikbaar gesteld door Kern met Pit en De Groene Sluis.