Verhalen in virustijd bij FlevoMeer Bibliotheek

Regio - In deze tijd van verplicht thuis zitten is de behoefte aan goede verhalen extra groot. 'Juist nu. Als afleiding, als troost, als gezelschap', vertelt Suzanna Jansen, auteur van bestseller Het Pauperparadijs. 'En dat is precies wat ik als schrijver te bieden heb: Verhalen in virustijd'.

Jansen heeft toen contact gezocht met de bieb. 'Want online kan het nog wel'.

Schrijvers Suzanna Jansen en Eva Vriend, onder andere bekend van het onlangs gepubliceerde Eens ging de zee hier tekeer, gaan elke maandag van de maand april om 16.00 uur online (voor)lezen uit eigen werk. Maandag 6 april trapt Eva Vriend deze Verhalen in Virustijd af op de Facebookpagina van FlevoMeer Bibliotheek.

Eva Vriend

Eva Vriend publiceerde onlangs Eens ging de zee hier tekeer (getipt door het DWDD-boekenpanel: ‘In de goede traditie van Geert Mak. Dit is de vaderlandse geschiedenis zoals je ‘m heel graag leest.) Eerder verschenen de bestseller Het nieuwe land, over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Flevoland (genomineerd voor de Brusseprijs en de Libris Geschiedenisprijs) en De helpende hand, over de geschiedenis van de thuiszorg.

In februari was Eva Vriend te gast in de bibliotheek in Emmeloord om over haar boek Eens ging de zee hier tekeer te vertellen. Voor iedereen die hier niet bij kon zijn, is deze online sessie zeker een aanrader.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is auteur van de bestseller Het pauperparadijs, een familiegeschiedenis over de roemruchte bedelaarskoloniën in Veenhuizen. Ze schreef Ondanks de zwaartekracht dat werd genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs; haar recentste boek is het indringende Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië.

Data lezingen

‘Verhalen in Virustijd’ wordt elke maandag in april live uitgezonden op Facebook. De verdeling is als volgt:

  • Maandag 6 april van 16.00-16.30 uur: Eva Vriend
  • Maandag 13 april van 16.00-16.30 uur: Suzanna Jansen
  • Maandag 20 april van 16.00-16.30 uur: Eva Vriend
  • Maandag 27 april van 16.00-16.30 uur: Suzanna Jansen

Kijk voor meer informatie over de lezingen op de website van FlevoMeer Bibliotheek