Seizoen amateurvoetbal is voorbij

Regio - De amateurvoetballers komen dit seizoen niet meer in actie. De KNVB heeft een streep gezet door alle amateurduels voor mannen, vrouwen en jeugd, op het veld en in de zaal en op alle niveaus. Er komen dit seizoen geen eindstanden en daarom geen kampioenen, promovendi en degradanten.

 

Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen begint iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

De KNVB belooft er alles aan te doen de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. De twee resterende maandelijkse incasso's van april en mei worden niet uitgevoerd. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het seizoen 2019-2020 op.

Restitutie

Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. De KNVB gaat zich ook sterk maken voor een noodfonds in de sport.

'Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt', zegt de directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. 'Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas overleden en velen zitten verplicht thuis. Nu kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door nu de knoop door te hakken, willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.'