LelyPharma gaat uitbreiden

Lelystad - LelyPharma in Lelystad is begonnen om de plannen voor uitbreiding van de productieruimte te verwezenlijken. Dit om aan de toenemende vraag naar de productie van geneesmiddelen te kunnen voldoen.

Het bedrijf produceert al ruim 23 jaar medicijnen voor dier en mens en is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. In 1997 begon het bedrijf met 10 werknemers en hield zich bezig met penicillinehoudende producten voor de humane markt. Momenteel werken er rond de 130 mensen en zijn de werkzaamheden uitgebreid naar onder andere de productie van diergeneesmiddelen en andere antibiotica.

Eerdere uitbreidingen

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf moet uitbreiden. In 2013 werd de productiecapaciteit al een keer verdubbeld. Verder werd in 2016 het laboratorium ook uitgebreid wegens een toename aan werkzaamheden.

Tweede pand nodig

Aangezien alle ruimte in het bestaande pand is benut is het bouwen van een tweede pand nodig om te kunnen uitbreiden. De voorbereidingen voor het bouwen zijn nagenoeg rond en vanaf begin april zullen de vakmannen hard aan het werk zijn om de nieuwe productieruimtes vorm te geven.