Tafeltje Dekje breidt uit tijdens coronacrisis

Dronten - Tafeltje Dekje in Dronten levert sinds de coronacrisis meer maaltijden aan huis. Dit omdat het wijkplein in woonzorgcentrum De Regenboog is gesloten en omdat mensen die bij de dagbesteding aten deze maaltijden nu thuis ontvangen. De dienst, een samenwerking van De Meerpaal Welzijn en zorginstelling Coloriet, wordt daarom uitgebreid.

Tafeltje Dekje organiseert (warme) maaltijden voor de bewoners van Dronten die door omstandigheden zelf deze maaltijden niet kunnen verzorgen. Bijvoorbeeld vanwege leeftijd, een beperking of ziekte. De maaltijd wordt dagelijks door vrijwillige chauffeurs thuisbezorgd.

Omdat er tijdens de coronacrisis meer vraag is naar gezonde maaltijden, is er voor gekozen om Tafeltje Dekje tijdelijk uit te breiden vanuit De Meerpaal. De leverancier van de maaltijden is Eetgemak, die nu ook al de maaltijden van Tafeltje Dekje grotendeels verzorgt.

De maaltijden worden dagelijks koelvers geleverd en zijn op te warmen in de magnetron. Dagelijks is er keuze uit drie menu's. Er zijn diverse diëten of voedingsadviezen mogelijk (zoutarm, lactose intolerantie, suikervrij etc.), ook vegetarisch is mogelijk. Minimale afname 2 x per week, maximaal 7 dagen. Online bestellen is ook mogelijk en wel zo handig en betaling gaat via incasso maandelijks achteraf (of via factuur).

Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen vrijblijvend contact opnemen met De Meerpaal Welzijn. Aanmelden kan via 0321-388710 of tafeltjedekje@meerpaal.nl.