Heartbeat4kids laat zich niet van de wijs brengen door corona

Swifterbant - De musicalgroep Heartbeat4kids in Swifterbant was druk aan het oefenen voor de musical 'Op reis!' toen corona roet in het eten dreigde te gooien. Heartbeat4kids liet zich echter niet zomaar van de wijs brengen en zocht alternatieve wegen om toch te oefenen.

'Eerst hebben we het geprobeerd via Facebook live maar dan horen we elkaar niet. En Facebook is terecht streng als het om muziekrechten gaat', vertelt Marianne Greijdanus van Heartbeat4kids. 'Afgelopen maandag hebben we het via Zoom geprobeerd zodat we elkaar ook konden horen en zien. Dat hebben we gemerkt! De kinderen vonden het geweldig even iets anders te kunnen doen en elkaar weer te zien. Het was een uitdaging ze stil te krijgen en samen te laten zingen. Heerlijk dat enthousiasme! Alleen daarom al gaan we "gewoon" door met oefenen'.

Uitvoering op 14 juni

De musicalgroep hoopt op 14 juni klaar te zijn om de musical uit te voeren. De uitvoering begint om 16 uur in De Hoeksteen in Swifterbant.

Heartbeat4kids is een musicalgroep voor basisschoolkinderen van 7-12 jaar. Het is een initiatief van de Taakgroep Jeugd van de gezamenlijke kerken in Swifterbant. De musicalgroep staat open voor alle kinderen die van zingen, toneelspelen en dansen houden. Twee keer per jaar studeren ze een musical of een kidspraiseviering in. Daarnaast treden ze op verzoek op bij dorpsactiviteiten.