Nationale Oldtimerdag wordt verplaatst naar 20 juni 2021

Lelystad - De 36e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad gaat dit jaar niet door. Dit meldt de organisatie op dinsdag. Het evenement is verplaatst naar zondag 20 juni 2021.

Door de aangescherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen, is het niet meer mogelijk om evenementen, gebeurtenissen, festiviteiten te organiseren tot minimaal 1 juni. De organisatie vindt het organiseren van de Nationale Oldtimerdag op zondag 21 juni niet verantwoord. 'De gezondheid van deelnemers, bezoekers en onze vrijwilligers, inclusief de juryleden, staat voorop', aldus voorzitter William van der Meulen. 

'Nu doorzetten van de organisatie, met alle verplichtingen die daarbij horen, levert operationele risico’s op die de continuïteit van het grote evenement in gevaar kunnen brengen. Het is daarbij vanwege het verloop van de crisis nu niet in te schatten of de genomen maatregel per 1 juni wordt opgeheven of verruimd. Daarnaast bestaat de Nationale Oldtimerdag financieel op basis van vele sponsors (bedrijven en instellingen). Zij worden door de economische gevolgen van de crisis zwaar op de proef gesteld'.