De Meerpaal Welzijn staat paraat tijdens coronacrisis

Dronten - Ondanks dat alle activiteiten en diensten vanwege de coronacrisis tijdelijk zijn afgelast, staan de medewerkers van De Meerpaal Welzijn klaar voor de inwoners van de gemeente Dronten.

Inwoners die een vraag hebben, of behoefte aan een praatje, kunnen bellen naar het nummer van De Meerpaal (0321-388777). Ze worden dan doorverbonden met een van onze medewerkers.

Jongerenwerk

Kijk op www.meerpaal.nl/welzijn/jeugd-en-jongeren/ voor meer informatie over de telefoonnummers en social media pagina’s van de jongerenwerkers. De jongerenwerkers plaatsen regelmatig leuke raadsels. Ook delen zij belangrijke informatie voor jongeren via de social media kanalen.

Buurtsportcoaches

Op de Facebookpagina van Sport in Dronten kan dagelijks een sportchallenge worden gevolgd. En Buurtsportcoach Pim is nu ook op Instagram vinden. 

Welzijn in de Wijk

Naast de online bereikbaarheid zijn de medewerkers uit de Welzijnsteams ook met enige regelmaat in de wijk aanwezig. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM. Omdat niet iedereen online actief is, doen de welzijnswerkers af en toe een rondje in de wijk om te kijken wat er leeft in de wijk. Ze kijken wat voor vragen er zijn en helpen mee om een stukje bewustwording te creëren rondom de RIVM-adviezen. Zo kunnen jongerenwerkers bijvoorbeeld groepen jongeren aanspreken om niet samen te scholen en samen met hen naar op zoek gaan naar alternatieven.

Tafeltje Dekje

De maaltijdservice Tafeltje Dekje gaat gewoon door. Coloriet en De Meerpaal Welzijn werken hard om aan de vraag te blijven voldoen van de inwoners. Er is momenteel meer vraag naar deze dienst en de medewerkers en vrijwilligers werken elke dag hard om iedereen te voorzien van een dagelijkse maaltijd.

Contactpunt ZamenEen

Inwoners die behoefte hebben aan een luisterend oor, extra hulp nodig hebben of misschien juist iemand willen helpen, kunnen bellen met het contactpunt van ZamenEen op telefoonnummer: 088-2802802. Meer informatie is te vinden op www.zamen-een.nl