Voedselbank De Korenaar laat klanten niet meer zelf winkelen

Lelystad - In verband met de uitbraak van het coronavirus stapt Voedselbank De Korenaar in Lelystad tijdelijk over van zelf winkelen naar het uitdelen van pakketten.

De voedselbank heeft dit besloten na overleg met de gemeente. 'In de huidige situatie is de veiligheid van onze vrijwilligers en klanten in de winkel onze grootste zorg en moeten wij helaas deze stap nemen. Gezondheid boven alles!' aldus voorzitter Jos Visser.

De pakketten worden uitgedeeld op de dagen en tijden waarop klanten anders ook in de winkel aan de Wigstraat komen. Visser: 'We laten twee tot drie klanten per keer binnen. Voor de volgorde kan men buiten een nummer trekken. Wij vragen de klanten de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen; natuurlijk houdt iedereen zich aan de minimale 1,5 meter afstand'.

De klanten van de voedselbank worden dringend verzocht om zoveel mogelijk alleen te komen; hoe minder mensen bij elkaar, hoe makkelijker afstand te houden.

'Als we met elkaar de richtlijnen van het RIVM in acht nemen, zorgen wij voor een verantwoorde en snelle uitgifte', besluit Visser.

www.voedselbanklelystad.nl