5 manieren om geld te besparen tijdens de coronacrisis

Aangeboden door: Dyme

We zitten met de coronacrisis die ons land in zijn grip houdt met zijn allen in een unieke situatie die volledig onvoorzien is. Opeens worden we geacht zoveel mogelijk thuis te blijven. De economie ligt zowat stil, waardoor er minder inkomsten gegenereerd worden. Heb je geen ‘cruciaal’ beroep en wel schoolgaande kinderen, dan zit je mogelijk onbetaald thuis.

Ben je zzp’er, dan heb je mogelijk opeens veel minder opdrachten. Dat houdt in dat het spaargeld aangesproken moet worden en we ons best moeten doen om op onze uitgaven te letten. Maar hoe doe je dat? Wij zetten vijf manieren op een rijtje om te besparen tijdens deze coronacrisis.

Besparen op je vaste lasten met Dyme

Maakte je nog geen gebruik van de slimme bespaar-app Dyme, dan is dit het moment om daarmee te beginnen. De app is gratis te downloaden. Je kunt Dyme koppelen met je bankrekeningen. De app zet dan met behulp van een speciaal algoritme jouw vaste lasten voor je op een rijtje. Zo krijg je hier op een laagdrempelige manier inzicht in. Maar dat is nog niet alles. Dyme biedt namelijk ook de optie om direct vanuit de app lopende abonnementen of diensten op te zeggen. De mensen van Dyme regelen dit voor een kleine vergoeding voor jou. Dyme attendeert je er ook op wanneer jij meer dan gemiddeld uitgeeft aan je vaste lasten en biedt mogelijkheden om te besparen door overeenkomsten te heronderhandelen of een nieuwe aanbieder te zoeken. Voor een commissie op de besparing (no cure, no pay) zorgen de mensen van Dyme voor de goedkoopst mogelijke overeenkomst voor jou.

Warme truien en warme dranken

We houden allemaal van een behaaglijke temperatuur in huis, zeker nu velen van ons veel meer thuis moeten zitten dan normaal. Aangezien het buiten nog steeds kouder is dan we het binnen willen hebben, is de verleiding groot om de thermostaatknop een draai te geven. Voor de meesten van ons betekent dit echter extra aardgasverbruik om het huis warm te stoken. Aardgas is niet meer zo duur als het was, maar is nog steeds een flinke uitgave. Je kunt hierop besparen door je warmer aan te kleden en warme dranken te nuttigen. Hoewel de besparing pas bij de jaaropgave gecasht kan worden, kun je nu wat meer boodschappen doen in de wetenschap dat je aan het einde van je contractjaar geld overhoudt. 

Geen A-merken kopen

De luxe die we eventueel moeten inleveren door thuis minder te stoken, kunnen we het beste in supermarkt ook maar inleveren als we willen besparen. Koop je normaliter A-merken en heb zelfs enorme hamsterdrift om jouw favoriete merken in huis te halen, besef dan wat je kunt besparen door níet voor een A-merk te kiezen. Ja, het leven wordt er misschien een stukje minder leuk door, maar we gaan ervan uit dat het van tijdelijke aard is. Even de standaarden omlaag dus en met een andere kwaliteit genoeg nemen. Of minder gaan verbruiken.

Geen opladers in het stopcontact laten zitten

We laden wat op met z’n allen. De meeste huishoudens hebben verschillende smartphones en tablets die van stroom voorzien moeten worden. Ook onze laptops moeten opgeladen worden. Alleen hebben we de neiging om opladers in het stopcontact te laten zitten als ons apparaten opgeladen zijn, met of zonder het apparaat er nog aan. Besef dat ook zonder aangekoppeld apparaat of apparaat met een volle accu dat aangekoppeld blijft toch nog gewoon stroom getrokken wordt. Dat is simpelweg stroomverspilling. Haal die opladers dus eerder uit het stopcontact.

Alleen een volle wasmachine laten draaien

Een wasbeurt kost stroom, water en gas voor het verwarmen van het water. Een was draaien is daarom duurder dan je denkt. In ons gehaaste leven hebben we de neiging om snel even iets in de wasmachine te gooien omdat we het nodig hebben. Een klein wasje kost relatief veel meer dan een volle wasmachine. Draai dus geen was totdat je voldoende hebt om de was machine mee te vullen. Ditzelfde geldt overigens ook voor de afwasmachine, die echt niet minder water gaat gebruiken als hij maar half vol is. Bespaar ook het gebruik van een wasdroger, want dat is een grote stroomverbruiker. Hang de was op om hem te laten drogen.