Rugby Club Dronten officieel van start

Dronten - Vrijdag de 13e staat bekend als een ongeluksdag, maar voor de vijf bestuursleden van de Rugby Club Dronten (RCD) was het een dag waarop een lang gekoesterde droom, een eigen rugbyclub in Dronten, officieel bekrachtigd werd.

Sinds eind 2019 wordt er al vol enthousiasme aan de oprichting van RCD gewerkt en zijn trainingen voor de junioren en senioren opgestart. De volgende stap is de formele vastlegging. 

Onder het toeziend oog van notaris Nieuwdam zijn de statuten van de club in oprichting doorgenomen en vervolgens door beide partijen om 15.40 uur ondertekend. 'Een moment waar we trots op mogen zijn en dat gevierd mag worden', vertelt een zichtbaar blije voorzitter Rayn Schlossarek.

Het voltallige bestuur is vervolgens naar de sponsor van het eerste uur, Moellies, gegaan, waar onder het genot van een hapje en een drankje het officiële gedeelte werd afgesloten.

Drukke tijden

Er komen drukke tijden aan voor het bestuur, geeft Schlossarek aan. 'Weliswaar is dit een belangrijk moment, maar het “echte” werk gaat nu van start. Het werven van leden, sponsoren en de zoektocht naar een vast trainingsveld en accommodatie gaan onverminderd door'.

“Als we terugkijken op de afgelopen periode waarin we een groot aantal aspirant-leden hebben mogen verwelkomen, een website in de lucht hebben gebracht en diverse sponsoren zich hebben aangesloten, zijn we enorm trots en willen we alle betrokkenen en sponsoren daarvoor bedanken. We zien de toekomst zonnig en met vertrouwen tegemoet', besluit Schlossarek.

Kijk voor meer informatie op de website www.rcdronten.nl.