Dagbesteding en individuele begeleiding InteraktContour verhuist naar St Jansdal

Lelystad - De dagbesteding en individuele begeleiding van InteraktContour verhuist naar de Lelystadse locatie van ziekenhuis St Jansdal. Cliënten kunnen vanaf maandag 16 maart terecht op deze plek met alles overzichtelijk op één etage in een prikkelarme omgeving.

Op deze locatie werken cliënten van InteraktContour aan persoonlijke doelen om bijvoorbeeld fit te blijven of bepaalde vaardigheden te oefenen.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld na een beroerte, hersenbloeding, ongeluk of hersentumor. Onder NAH vallen ook mensen met een progressieve hersenaandoening als MS (Multiple Sclerose) en parkinson.

Dagbesteding en individuele begeleiding

Bij dagbesteding werken mensen met hersenletsel aan persoonlijke doelen. Als je hersenletsel hebt kunnen veel dagelijkse dingen veel moeite kosten of niet meer goed gaan. Boodschappen doen bijvoorbeeld, of zelf koken en je sociale contacten onderhouden. De dagbesteding is gericht op het trainen van vaardigheden met als doel ze in stand te houden of te verbeteren. Daarnaast biedt dagbesteding kansen om anderen te ontmoeten.

InteraktContour biedt ook thuis individuele begeleiding aan mensen met hersenletsel. De begeleiding is erop gericht zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven.