Gezondheidspraktijk en kookstudio Arjama opent in Lelystad

Lelystad - Gezondheidspraktijk en kookstudio Arjama uit Lelystad zet op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren open. Liesbeth Kerkhoff is de drijvende kracht achter Arjama.

In de praktijk wordt acupunctuur en APS aangeboden, al dan niet, in combinatie met gezond koken. Daarnaast beschikt Arjama over een ruimte die geschikt is als les- of vergaderruimte. 

Open dag

Na een periode van voorbereiden, bouwen en hard werken is het nu dan eindelijk zover. ‘Zaterdag 14 maart openen wij met een open dag onze gezondheidspraktijk en kookstudio. Ons concept past helemaal bij deze tijd. Omdat voeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze gezondheid, zijn de gezondheidspraktijk en de kookstudio aan elkaar gekoppeld. Men kan zich bij ons laten behandelen met acupunctuur en APS en ook bezig zijn met gezonde voeding’, vertelt Liesbeth enthousiast. 

Accupunctuur

Acupunctuur is een geschikte therapie voor uiteenlopende klachten, mede vanwege het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Klachten kunnen daardoor verdwijnen of verminderen, ook chronische klachten kunnen vaak minder worden. Een groot voordeel van acupunctuur is dat het nagenoeg geen bijwerkingen heeft. Liesbeth is aangesloten bij de NVA, de beroepsvereniging voor acupuncturisten.

Groentetuin

De praktijk is gevestigd aan de Groene Velden 115 in Lelystad. In de tuin van de praktijk is een fraaie groentetuin aangelegd. Enkele van de producten die gebruikt worden tijdens de kookworkshops komen uit eigen tuin. Liesbeth: ‘Ik heb de opleiding voor orthomoleculair therapeute gevolgd bij het Faché instituut in België. Ik gebruik deze kennis in de gezondheidspraktijk en kookstudio. In de kookstudio kookt men zelf de maaltijd en proeft men zelf hoe lekker gezond kan zijn. Na het volgen van een kookcursus zijn de deelnemers in staat om zelf deze basiskennis toe te passen.’

Gezonde leefstijl

Er worden voornamelijk vegetarische en veganistische maaltijden gekookt. 'Deze manier van koken draagt bij aan een gezonde leefstijl en belast het milieu zo min mogelijk', vertelt de oprichtster. ‘Daarnaast is de maaltijd een belangrijk moment van de dag dat het verdient om van te genieten. Lekker en gezond koken dus, zowel individueel als in groepsverband’, besluit Liesbeth.

Kijk voor meer informatie op de website van Arjama.