Volle bak bij huldiging Lelystadse sportkampioenen

Lelystad - Het was zaterdagmiddag volle bak bij de huldiging van de Lelystadse sportkampioenen van 2019 in het Agora Theater. De meer dan 200 kampioenen pasten nog maar net op het podum.

De feestelijke huldiging in het bomvolle theater werd voorafgegaan door een luidruchtige parade over de markt onder begeleiding van een brassband.

Maatschappelijk meest betrokken vereniging

Judovereniging IJsselmeer (JVIJ) werd uitgeroepen tot maatschappelijk meest betrokken vereniging van 2019. JVIJ zet zich op verschillende manieren in voor de samenleving. Met schooljudo, scholierensport, en valpreventie voor ouderen, bijvoorbeeld.  Verder verzorgt de judovereniging trainingen voor Super COOL! Lelystad, een sportproject voor mensen met een beperking. Ook werkt JVIJ samen met Kwintes en andere zorginstellingen. 

Voor deze prijs was SV Lelystad ’67 ook genomineerd.

Sporttalent en beste sportinitiatief

Rolstoelbasketbalster Dagmar van Hinte werd uitgeroepen tot sporttalent van 2019 en de prijs voor beste sportinitiatief ging naar het sportproject Super COOL!.

Volle zaal in het theater

Met meer dan 500 bezoekers was de grote theaterzaal goed gevuld. Onder de bezoekers was ook de sportwethouder Elly van Wageningen. Zij is trots op alle Lelystadse sportkampioenen en is blij dat Sportbedrijf Lelystad deze in het zonnetje heeft gezet. 'Als sportwethouder ben ik heel blij dat we zoveel sportkampioenen hebben hier Lelystad. Sporten is niet alleen heel leuk maar ook erg goed voor de gezondheid. Ik hoop dat deze huldiging ook anderen stimuleert om te gaan sporten'.

Mooie prijzen, medailles en waardebonnen

In totaal ging het om meer dan 200 kampioenen verdeeld over acht categorieën. In de categorie maatschappelijk betrokken vereniging en beste sportinitiatief lag er naast een mooie prijs ook een waardebon klaar van 250 euro voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal. Alle andere kampioenen kregen een medaille en een waardebon om een keer te gaan jumpen bij JumpSquare of te gaan steppen bij Steppin Lelystad. Aan het einde van het officiële programma was het dringen op het podium, want Lelystad kent veel, heel veel sportkampioenen.

Parade, optredens en kinderactiviteiten

Naast de huldiging genoot het publiek ook van spectaculaire optredens, waarbij een optreden van Judo Vereniging IJsselmeer, nationaal kampioen paaldansen Demi Brama, URBAN Village en een speciale act van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. Na afloop was er een hapje en een drankje en waren er diverse activiteiten voor kinderen.