Omloop Flevoland is weer een ‘verborgen parel’

Lelystad - De Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU) heeft onlangs de lijst van onondekte toerfietstochten 2020 gepresenteerd. Op de lijst van deze ‘verborgen parels’ is, net als in 2018, een plaats ingeruimd voor de Rabobank Omloop Flevoland. Organisator Toerclub Flevoland is blij met deze waardering.

De Rabobank Omloop Flevoland wordt dit jaar verreden op zaterdag 27 juni. Deelnemers kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden. Vanaf startplaats Sportpark Schouw in Lelystad kunnen ze 25, 65, 85, 125 of 175 kilometer afleggen. Nieuw is dit jaar een gravelride van 65 kilometer.

Organisator Wil Dennissen is duidelijk in zijn nopjes met het feit dat de Rabobank Omloop Flevoland de kwalificatie ‘verborgen parel’ heeft gekregen. ‘Het is fijn dat de NTFU niet alleen aandacht heeft voor de grotere, bekende toertochten, maar ook oog heeft voor de wat kleinere, minder bekende toertochten.’

Uitdagende en gevarieerde routes

Dennissen denkt dat de uitverkiezing mede het gevolg is van de perfecte organisatie en de uitdagende en gevarieerde routes die de deelnemers op de voormalige Zuiderzeebodem krijgen voorgeschoteld. Hij hoopt dan ook dat veel fietsers Flevoland gaan ontdekken. ‘Zij zullen, al fietsend, niet alleen genieten van het vele natuurschoon, maar ook van de vele prachtige vergezichten. Het zal voor velen een verrassende tocht zijn.’

Aantal voorinschrijvingen is verdubbeld

De inschrijving voor deze unieke toertocht is inmiddels geopend en in vergelijking met vorig jaar is het aantal voorinschrijvingen verdubbeld. ‘Dat ziet er veelbelovend uit,’ besluit Dennissen.

Kijk hier voor meer informatie over de Omloop Flevoland.