Marijke F. Jansen presenteert nieuw boek bij rockpodium Nirwana

Dronten - Marijke F. Jansen uit Dronten presenteert vrijdagavond 6 maart haar nieuwe boek 'In een land hier heel dichtbij' bij cultureel centrum Nirwana in Dronten. Omdat muziek een belangrijke rol speelt in dit los te lezen tweede deel van haar serie 'De Sprookjesjager', zal singer-songwriter Robin Bentum de avond muzikaal aankleden.

Toegang voor de avond is gratis. De deuren gaan open om 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur. Afgelopen weekend verscheen 'In een land hier heel dichtbij' tijdens Fantasy Fest in Rijswijk, waar het boek zeer enthousiast werd ontvangen.

Toen Jansen nadacht over de aankleding van de boekpresentatie, moest ze meteen aan het rockpodium en live-muziek denken. ‘Gelukkig wilde André Hanekamp van Rockschool Dronten graag met me meedenken', vertelt de schrijfster enthousiast. ‘Hij tipte me op Robin Bentum, die in 2018 de allereerste Singer-songwriterwedstrijd van Dronten won'. Maar voordat hij gaat spelen, introduceert Pauline Bras de schrijfster op het podium, waarna ze geïnterviewt wordt door Jeroen van Dorp. Achteraf is er natuurlijk de mogelijkheid om het boek aan te schaffen en het te laten signeren.

Fantasy Fest

Afgelopen weekend verscheen het boek tijdens Fantasy Fest in Rijswijk. ‘Een ontzettend leuke ervaring,’ vertelt Jansen. ‘Vorig najaar verkocht ik tijdens een andere beurs het eerste deel aan iemand en die kwam afgelopen weekend van ver al naar me toegerend omdat ze zo benieuwd was naar deel 2! Er was ook iemand die op zaterdag deel 1 kocht en die de volgende dag naar mijn collega appte dat ze het al uitgelezen had en dat ze spijt had dat ze deel 2 niet meteen had aangeschaft en of zij nog een exemplaar voor haar kon kopen. Dat zijn wel hele fijne ervaringen.’ Ook recensenten ontvangen het boek goed. ‘Afgelopen week vond een blogtour plaats rondom 'In een land hier heel dichtbij' en de meeste recensenten waren laaiend enthousiast!’

Lees ook: Dronter auteur Marijke F. Jansen schrijft nieuw boek voor jongvolwassenen