Dijkstra Vereenigde gaat voor duurzame zonnepanelen

Lelystad - Dijkstra Vereenigde Bedrijven, de Lelystadse specialist op het gebied van laboratoriumapparatuur, verpakkingen en verpakkingsmachines, heeft 908 zonnepanelen laten installeren op het dak van ongeveer twee derde van het bedrijfspand.

Eerdere maatregelen

Dijkstra heeft eerder andere maatregelen getroffen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Deze maatregelen waren onder andere het installeren van led-lichten, het aanleggen van een luchtsluis bij de losdeuren waardoor er minder warmte naar buiten gaat en door andere CV-ketels te nemen. Dijkstra doet nog meer aan duurzaamheid. Op Dijkstra.net is te lezen hoe duurzaam het recyclen van glas is.

Voordelen zonnepanelen

Buiten dat het terugbrengen van de CO2-uitstoot juridisch verplicht is, is het ook een wens van Dijkstra om wat meer aan duurzaamheid te doen. Door een subsidieregeling vanuit de overheid is het aantrekkelijk om de zonnepanelen aan te leggen.

Ook is er een economisch voordeel doordat er door zonnepanelen eigen energie opgewekt wordt. Echter is dit laatste niet de insteek geweest van het laten plaatsen van zonnepanelen. 'De investering in de zonnepanelen is pas na 7 à 10 jaar terug te verdienen, is de verwachting', aldus directeur Arnold Durville.