Flevostar Lelystad bestaat dertig jaar

Lelystad - Flevostar Lelystad, de vereniging waar mensen met een hart- of vaatprobleem kunnen sporten op hun eigen niveau, bestaat op 4 april dertig jaar.

Met name het bewegen en praten met lotgenoten is een sterk punt van de vereniging.

Flevostar Lelystad biedt beweging aan in de vorm van volleybal, badminton, tafeltennis en andere vormen van sport en spel.

Gezonde dosis teamgeest

Dit alles zonder toestellen, geen prestatiedrang maar wel met een gezonde dosis teamgeest.

Het is de uitgelezen manier om weer op verhaal te komen na een vervelende periode, onder deskundige begeleiding.

De leden van Flevostar Lelystad komen uit heel Flevoland. Zo telt de vereniging leden uit Urk, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en Almere.

Nauw contact

Al die jaren is er nauw contact met de afdeling fysiotherapie van het ziekenhuis. Die afdeling adviseert patiënten na hun hartrevalidatie bij Flevostar Lelystad te blijven bewegen om hart- en vaatstelsel weer in conditie te krijgen. De vereniging biedt de mogelijkheid om dat advies op te volgen.

Hart- en vaatpatiënten die op zoek zijn naar een vorm van actief zijn, kunnen zich - in overleg met de huisarts - aanmelden bij Flevostar. Gezondheidscentra en huisartsen worden uitgenodigd om bij te dragen aan de naamsbekendheid van Flevostar Lelystad. Lid worden kan via de website van Flevostar Lelystad.

Landelijk zijn er 250 verenigingen zoals Flevostar Lelystad die verschillende soorten van bewegen aanbieden.

Dit gebeurt officieel onder licentie van de Harteraad, de patiëntenvereniging voor hartpatiënten. Harteraad is partner van de Hartstichting.