Zuiderzeeronde voert over nieuw parcours

Dronten - Voor de negende keer wordt zaterdag 25 april in Dronten de Zuiderzeeronde gehouden. De wielerwedstrijd wordt verreden op een nieuw parcours.

Onderdeel clubcompetitie

De Zuiderzeeronde bestaat uit een wedstrijd voor junioren in de ochtend en één voor elite/beloften in de middag. De Zuiderzeeronde wordt verreden onder auspiciën van de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). De wedstrijd in de middag maakt deel uit van de clubcompetitie van de KNWU, waarin dertig clubs strijden over negen nationale wedstrijden om de eretitel ‘Beste wielerclub van Nederland’.

Verminderde inzet politie

De wielerwedstrijden van de Zuiderzeeronde vinden dit jaar plaats op een nieuw parcours in de polder met start en finish in Dronten. In verband met een verminderde inzet van de politie bij de wedstrijden moesten de parcoursen worden aangepast. De junioren gaan in de ochtend na de start richting Roggebotsluis en rijden daar een drietal omlopen alvorens na ruim 100 kilometer rond 12.15 uur te finishen op de West in Dronten.

Drie grotere omlopen

De middagwedstrijd wordt verreden over drie grotere omlopen in Oostelijk Flevoland (richting Roggebot en Biddinghuizen) met steeds een doorkomst in Dronten op De West, waar rond 17.30 uur ook wordt gefinisht. Beide wedstrijden starten dit jaar aan de Jupiterweg bij het Ichthus College om respectievelijk 9.30 en 13.45 uur.

De organisatie is weer in handen van een aantal enthousiaste wielerliefhebbers uit Dronten en omgeving met ondersteuning van een groot aantal vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op de site van het evenement.