Hans Wiegel neemt eerste exemplaar boek over Hans Gruijters in ontvangst

Lelystad - Oud-politici Hans Wiegel en Dries van Agt waren donderdagmiddag in Lelystad bij de presentatie van een nieuw boek over hun vroegere collega, Hans Gruijters. Schrijver Klaas Tammes bood het eerste exemplaar aan aan Wiegel, die bevriend was met Gruijters.

'Hans Gruijters - een verdwaalde intellectueel. Van kroegbaas tot eerste burgemeester van Lelystad'. Zo luidt de titel van het boek dat Klaas Tammes schreef over de mede-oprichter van D66, die van 1980 tot zijn pensionering in 1996 burgemeester van Lelystad was.

Ook de opvolgers van Gruijters in Lelystad, Chris Leeuwe, Margriet Horselenberg en de huidige burgemeester Ina Adema, woonden de boekpresentatie in Batavialand bij. Het drietal ging samen met een portret van hun voorganger op de foto.

Natuurlijk ontvingen zij ook een exemplaar van het boek. 'Ik heb het boek even ingekeken en het is denk ik zeer lezenswaardig', laat Adema weten. 'Het gaat over Gruijters maar daarmee is het ook een belangrijk boek over de geschiedenis van onze stad'.

Lees ook: Nieuwe biografie over eerste burgemeester van Lelystad