Redenen waarom je een lening zou kunnen overwegen

Aangeboden door: Rente.nl

Soms is het best handig om een lening aan te vragen. Bijvoorbeeld als een auto wilt financieren, verbouwing wilt financieren of gewoon voor extra financiële ruimte.

Als je een lening gaat vragen wil je natuurlijk het liefst een goedkope lening. Ga je geld lenen? Dan is het wel belangrijk dat je de juiste lening kiest voor jou. Er zijn namelijk verschillende soort leningen.

Welke leningen heb je allemaal?

In principe zijn er twee soorten leningen namelijk een persoonlijke lening en doorlopend krediet. Ieder van deze leningen zijn bedoeld voor verschillende doeleinden. Zo is een persoonlijke lening handig voor aankopen met een bepaalde levensduur en een doorlopend krediet handig als je gewoon wat extra geld achter de hand wilt. Een lening krijg je niet zomaar. Je moet aan bepaalde eisen voldoen om een lening te krijgen. De leningen waarmee je in aanraking kan komen hangt af van verschillende factoren. Factoren zoals je leeftijd, je nationaliteit, de relatie met je partner, je inkomen en je BKR-toetsing.

Een persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening gaat afsluiten moet je wel rekening houden met bepaalde dingen. De lening mag nooit langer zijn dan de levensduur van het product. Bij een persoonlijke lening is het ook handig dat je weet of je hem boetevrij kan aflossen, hoeveel rente je gaat betalen, wat er in kleine letters staat en dat je alleen leent wat je nodig hebt. Ook moet je nooit de risico’s van lenen vergeten en altijd goed controleren of je kredietverstrekker een vergunning heeft. Dit kan je controleren bij de autoriteit financiële markten.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is anders dan een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet spreek je een bepaald bedrag af met de geldverstrekker. Je kan dan het hele bedrag ineens opnemen, of delen daarvan. Tot het afgesproken limiet kun je het geld opnemen. Ook betaal je iedere maand minimaal 2% terug van wat je hebt opgenomen. Een doorlopend krediet is dus handig als je gewoon wat meer geld achter de hand wil hebben. Voor een doorlopend krediet krijg je dan ook makkelijker een goedkeuring en bovendien is het ook voordeliger dan een persoonlijke lening.