Jonge Urker (17) rijdt zonder rijbewijs in vrachtwagen met gebreken

Urk - Een 17-jarige jongen van Urk werd dinsdagavond bij de rotonde van de Domineesweg ter hoogte van het industrieterrein op Urk zonder geldig rijbewijs achter het stuur van een vrachtwagen betrapt.

Surveillerende agenten zagen dat de vrachtwagen schokkerig reed, geen verlichting voerde en op de laadbak een geheel ongezekerde auto vervoerde. Deze personenauto rolde heen en weer in de laadbak.

Vrachtwagen met gebreken

De vrachtwagen stond op een bedrijfsvoorraad waardoor deze überhaupt niet op de openbare weg mocht rijden, onverzekerd was en geen geldige APK had. De vrachtwagen bleek een defecte koppeling te hebben en ook het dimlicht aan de voorzijde was volledig defect.

De vrachtwagen is in verband met de veiligheid door een collega met het juiste rijbewijs terug gereden naar het in de buurt gelegen bedrijfspand.

Bekeuring

De jonge bestuurder heeft een bekeuring gehad voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder juiste verlichting en het rijden zonder verzekering. Daarnaast wordt er een melding gedaan aan de belastingdienst voor het rijden met een voertuig op bedrijfsvoorraad.