'Nog steeds wordt verbaasd gereageerd als men het in Lelystad over carnaval heeft'

Lelystad - Carnavalsclub De Joon viert ook dit jaar weer carnaval in Lelystad. 'Nog steeds wordt verbaasd gereageerd als men het in Lelystad over Carnaval heeft, dat is al jaren zo en zal ook niet veranderen', vertelt Quiryn Valkenet, vorst van Carnavalsclub De Joon.

De carnavalsclub viert dit jaar carnaval met hun in november gekozen prins, de bekende Lelystedeling Wim Botter (prins Joon XXI) en zijn charmante prinses Annelies Brunnmayer. Als adjudant fungeert Frans van der Wolde. Het trio trad in 2009 ook al in deze hoedanigheid op voor de ter ziele gegane carnavalsvereniging De Oostvaarders. De speciaal voor hen gemaakte carnavalssingle ‘Vooral niet bukken’, een knipoog naar de geaardheid van deze roze prins, bracht hen zelfs tot over de grens op een grote bijeenkomst in het Belgische Leuven.

Weinig bekijks

De aandacht kon men goed gebruiken, want carnaval in Lelystad trekt nog steeds weinig bekijks. Nu elf jaar verder trok Quiryn Valkenet de stoute schoenen aan en benaderde Wim Botter wederom met de vraag ‘Wil jij onze nieuwe Prins Carnaval worden?’ Daar ging Wim mee akkoord met de voorwaarde dat Annelies en Frans ook weer meedoen.

Knarregat

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Ina Adema de sleutel van de stad overhandigd aan prins Joon XXI, die daarmee voor een aantal dagen ‘baas’ van de stad - omgedoopt tot Knarregat - wordt. Op zaterdagmiddag 29 februari barst het feest voor kinderen in carnavalsclub De Joon los. In de avond mogen de volwassenen samen met prins Joon XXI, prinses Annelies, adjudant Frans, grootvorst Gerard en vorst Quiryn op de muziek van dweilorkest De Valkenier de polonaise lopen.