‘Ik heb gewoon mijn leeftijd plus drie nullen gewonnen’

Lelystad - In ‘BankGiro Miljonairs' was zaterdagavond te zien hoe Riana uit Lelystad plaatsnam op de stoel tegenover presentator Robert ten Brink. Riana speelde onbedoeld een bedrag van 32.000 euro bij elkaar in de eerste aflevering van dit seizoen.

De 32-jarige Riana wilde gewoon ‘vanuit het publiek meekrijgen hoe een opname eruit ziet'. Dat liep echter anders: ze liep de studio uit met een cheque van 32.000 euro onder haar arm.

Hoofdrol

De Lelystadse blikt terug: ‘Dit ging helemaal niet volgens plan. Ik wilde eigenlijk niet eens op televisie komen, maar nu heb ik de hoofdrol. Ongelofelijk! Ik kan nog steeds niet geloven dat dit mij is overkomen: ik heb gewoon mijn leeftijd plus drie nullen gewonnen!’

Nieuwe auto en op vakantie

Van het bedrag heeft Riana een nieuwe auto gekocht én gaat ze met haar vriend op vakantie naar Brazilië. ‘Mijn 2020 is nu al geweldig’.

Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer aan ‘BankGiro Miljonairs’15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.