Filmtheater Lelystad vertoont ‘The Farewell’

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 25 februari om 19.45 uur het Chinees-Amerikaanse drama 'The Farewell' in de bioscoop van het Agora Theater.

Een jonge vrouw komt te weten dat haar grootmoeder longkanker heeft en terminaal is. Ze reist naar China om haar voor het laatst te zien. Haar grootmoeder weet echter van niets en de familie is niet van plan het haar te vertellen. Onder het mom van een haastig gepland huwelijk van een neef komt de familie bijeen om zo onopvallend een laatste groet aan de grootmoeder te brengen.

De film werd gemaakt door de Amerikaans-Chinese producent, regisseur en scenarioschrijver Lulu Wang(36). Ze maakte eerder korte films, documentaires en muziekvideo’s. Op het recente Sundance Festival kreeg de film goede kritieken. De hoofdrol wordt gespeeld door de Amerikaanse actrice en rapper Awkwafina (32). Ze speelde eerder in ‘Ocean’s 8’ en ‘Crazy Rich Asians’. Daarnaast zijn Ter Ma ( ‘Arrival’, ‘Robocop 2’, ‘Rush Hour 3’) en Di Analin. ‘The Farewell’ is een fijngevoelig drama, integer en geestig in de uitbeelding. Een persoonlijk verhaal ook van de regisseur die het allemaal daadwerkelijk heeft meegemaakt. Een verhaal ook over de botsing tussen Amerikaanse en Chinese waarden.

Er kunnen kaarten gereserveerd worden via de website van het Agora Theater of aan de kassa van de Agora. Meer informatie via de website van Filmtheater Lelystad.