'Brugklas de Musical' is herkenbaar

Dronten - Brugklas, de populaire serie van de Nederlandse televisie, komt naar het theater met een eigen musical. De voorstelling, vrijdag 20 maart om 19.30 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten, haakt in op actuele maatschappelijke thema’s en is voor iedereen herkenbaar.

Hoofdrollen

De hoofdrollen in ‘Brugklas de Musical’ worden gespeeld door Niek Roozen, May Hollermann, Belle Zimmerman en Claire Veldkamp.

De tv-serie ‘Brugklas’ is een scripted reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen wordt gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. In ‘Brugklas de Musical’ zijn Brugklassers te zien uit zowel het nieuwste seizoen als vorige seizoenen, live in het theater. De cast bestaat uit Niek Roozen (Max in ‘Brugklas’ en bekend van ‘Vals’ en ‘Verliefd op Cuba’), May Hollermann (Selma in ‘Brugklas’ en bekend van ‘Elvy’s Wereld: So Ibiza’), Belle Zimmerman (Emma in Brugklas en bekend van ‘Zappmissie’), Claire Veldkamp (Jamie in ‘Brugklas’) en Jary Sluijter.

Hip hop-musical over Willem van Oranje

De voorstelling werd geschreven door Daniël Cohen (‘Rent’, ‘Spring Awakening’, ‘Schuld Thrillermusical’), met muziek van Fons Merkies (’Flikken Maastricht’, ‘De Luizenmoeder’, ‘Schuld Thrillermusical’) en regie van Anne de Blok. De voorstelling wordt geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties.

Het verhaal dan. Een hip hop-musical over Willem van Oranje. Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box. Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Reserveren

Kaarten voor de voorstelling reserveren kan aan de theaterkassa op het Serviceplein (geopend op maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur), telefonisch via nummer 0321-388770 en via de site van De Meerpaal.