Lelystad Commanders winnen seizoensopener

Lelystad - De Lelystad Commanders hebben zondag in Arnhem hun eerste competitiewedstrijd tegen de Arnhem Falcons gewonnen. Eindstand: 21-7.

De Lelystad Commanders gingen al vroeg in de wedstrijd in de aanval. In hun eerste drive vond Sidney Kunst al direct de endzone voor de eerste zespunter van de dag. Deze score werd opgezet door een mooie pass van quarterback Carlo van Deventer op wide receiver Melvin Maasdamme. De aansluitende Point After Touchdown werd verzilverd door Frank van Deventer en zo stond het vroeg in het eerste kwart 7-0 in het voordeel van de Lelystadse ploeg.

Hierna liet de verdediging van de Commanders zien dat zij ook doorgingen op het punt waar ze vorig jaar gestopt zijn. Zo werd er eerst opnieuw een punt geforceerd en was het cornerback Nigel Breidel die op de opvolgende aanval van de Falcons het balbezit in Lelystadse handen bracht met een onderschepping.

De 'Van Deventer-connectie'

Deze buitenkans kon de aanval van de Commanders niet laten liggen en enkele plays na de onderschepping was het voor het eerst dit seizoen de 'Van Deventer connectie' die zorgde voor 6 punten. Quarterback Carlo van Deventer wist met een roll-out naar rechts te ontsnappen aan de pressie van de verdediging en vond zijn broer Frank van Deventer met zijn pass in de end zone voor de touchdown. De aansluitende PAT werd wederom verzilverd door Frank van Deventer, stand 14-0.

Deze tweede score leek de Arnhem Falcons wakker geschud te hebben. Zij wisten met een lange drive voor de rust de voorsprong van de Commanders terug te brengen naar 7 punten, ruststand 14-7.

Genadeklap valt in vierde kwart

Na de rust ging de wedstrijd in een defensief schouwspel lange tijd gelijk op. De uiteindelijke genadeklap werd door de Lelystadse ploeg in het vierde kwart uitgedeeld. Met een 70 yard touchdown run van runningback Geordy Leito werd de wedstrijd definitief in het voordeel van de Commanders beslist. Ook hier werd de aansluitende PAT weer benut door Frank van Deventer, wat de eindstand van 21-7 op het scorebord bracht.

Flevolandse derby

Veel tijd is er niet om te genieten van de eerste winstpartij van het nieuwe competitiejaar, omdat volgende week de tweede wedstrijd op de kalender staat. De eerste van twee Flevolandse derby’s die dit seizoen gespeeld worden, is op zondag 23 februari in Almere tegen de Flevo Phantoms. Aanvang 14.00 uur.