Eerste nieuwe sociale huurwoningen in Kop De Veste opgeleverd

Lelystad - De eerste sociale huurwoningen in De Veste in Lelystad zijn dinsdag feestelijk opgeleverd. De dertig sociale huurwoningen zijn onderdeel van het grotere nieuwbouwplan Kop De Veste.

Mevrouw Nijland ontving symbolisch de eerste sleutel uit handen van Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe.

Toenemende wachttijden

Gouwerok is blij met de bouw van de energiezuinige woningen: 'We merken dat de wachttijden voor een woning steeds verder toenemen en dat het voor gezinnen moeilijk is om aan een passende woning te komen. Met de bouw van deze eengezinswoningen in Kop De Veste kunnen we 30 gezinnen voorzien van een passende woning'.

Mevrouw Nijland straalt als ze de sleutel van haar nieuwe woning in handen krijgt. Door omstandigheden woont ze al een geruime tijd bij haar ouders. 'Ik kwam helaas niet in aanmerking voor urgentie', vertelt ze. 'Maar je kunt je voorstellen dat het voor mij en mijn twee jongens geen ideale woonsituatie is. Ik heb echt geluk gehad dat ik door middel van loting nu deze fijne nieuwbouwwoning kan huren. We kijken er ontzettend naar uit hier met z’n drietjes te gaan wonen'.

Antje de Groot-Schuttert: 'Kop De Veste in Lelystad is een prachtige aanvulling voor de stad Lelystad. Dit wordt ook bewezen door de succesvolle verhuur van de woningen. Voor ons is het feest om dit te bouwen. De hoge kwaliteit, we leveren op zonder opleverpunten, bewijst dit'.

Kop De Veste

Kop De Veste is een nieuwe buurt ten noorden van wijk De Veste, tussen de Stationsdreef, Houtribdreef en Zuigerplasdreef. Met dit woningbouwplan wordt gehoor gegeven aan de wens van de gemeente om meer huurwoningen te realiseren. Het plan omvat 30 sociale huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Centrada en 55 woningen bestemd voor beleggershuur. De woningen zijn met drie slaapkamers, een zolder en een tuin van minimaal 70 vierkante meter gerust riant te noemen. Vanzelfsprekend worden alle woningen energiezuinig en all-electric uitgevoerd. De beleggershuurwoningen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein.

Voorzieningen

De voorzieningen in de wijk zijn uitstekend. Er is veel openbaar groen en er wordt nog een speelveld voor kinderen aangelegd. Daarnaast bevinden zich verschillende scholen, het stadshart als ook winkelcentrum Lelycentre en diverse andere voorzieningen zoals een gezondheidscentrum en een sportschool in de directe nabijheid.

Centrada heeft alle 30 sociale huurwoningen inmiddels verhuurd.