Ab Strijker wint Groene Pluim 2020

Lelystad - Vanwege zijn jarenlange inzet om Lelystedelingen te betrekken bij de prachtige en bijzondere bomen die de stad rijk is, heeft Ab Strijker uit Lelystad de Groene Pluim 2020 van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) gewonnen. De pluim is overhandigd door directeur Vera Dam van Natuur en Milieufederatie Flevoland.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema ‘bomen’. Het thema is geïnspireerd door Plan Boom, een project waarbij we de komende vier jaar 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland gaan planten. Voor en door burgers.

In totaal waren 14 Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het thema bomen. Alle genomineerden staan op www.nmfflevoland.nl.

'Bijzondere bomen in Lelystad'

Vera Dam: 'Het was voor de jury dit keer lastig kiezen omdat er zoveel bijzondere en inspirerende genomineerden waren. Uiteindelijk is Ab Strijker uit Lelystad dit jaar gekozen voor de Groene Pluim. Hij heeft samen met anderen het boekje ‘Bijzondere bomen in Lelystad’ gemaakt, waarvan inmiddels alweer een derde druk is verschenen. Ab maakt met veel zorg en aandacht ook  alle bomenfoto’s zelf'.

Ab Strijker reageerde blij verrast: 'Ik voel mij zeer vereerd dat ik de Groene Pluim heb mogen ontvangen'. Tegelijk nodigt hij ook iedereen uit om een gratis exemplaar van zijn 'Bijzonder Bomenboekje’ op te halen in de Duurzaamheidswinkel Lelystad (voormalig postkantoor gelegen tegenover het stadhuis).

De Groene Pluim

De wisselbokaal Groene Pluim is ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Zie voor een overzicht van de winnaars van de afgelopen jaren: www.nmfflevoland.nl/groenepluim