Maak je tuin klaar voor het mooie weer

Aangeboden door: zonwering-weetjes.nl

Vind je het heerlijk om op een warme dag in je tuin te zitten? Dan is het verstandig om je tuin klaar te maken voor het mooie weer. Zo weet je zeker dat je op de eerste lentedag geniet in een opgeknapte tuin.

Plaats zonwering

Zonwering, zoals een zonnescherm, is de ideale manier om de temperatuur binnenshuis te regelen. Daarnaast geven sommige soorten zonwering je huis een compleet nieuwe look terwijl ze ook buitenshuis voordelen bieden. Denk hierbij aan markiezen die je gevel een klassieke uitstraling bezorgen, of aan een knikarm zonnescherm waarmee je gelijk een schaduwrijk plekje in de tuin creëert. Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om je eens in zonwering voor binnen- en buitenshuis te verdiepen.

Terras klaar maken

De eerste lentedag wil je natuurlijk vieren op je terras. Knap je terras dus op door onkruid te verwijderen, de tuintegels schoon te maken en het tuinmeubilair een onderhoudsbeurt te geven. Zorg daarnaast voor voldoende schaduw op je terras. Dit kan met behulp van de eerder genoemde zonwering, of door een terrasoverkapping te bouwen. Zo weet je zeker dat je het hele seizoen een fijne plek hebt om buiten te zitten.

Planten, bloemen en groen

Bij het voorjaar horen planten, bloemen en veel groen. Breng dus alvast een bezoekje aan het tuincentrum, snoei een aantal planten en plant wat zomerbollen. Daarnaast is maart het moment om je gazon aan te pakken. Laat de grasmaaier dus alvast zijn werk doen, en plant nieuwe zaadjes op de kale plekken. Houd het weerbericht wel goed in de gaten. Met nachtvorst kun je sommige planten beter in de schuur zetten, en bij warm lenteweer is extra bewatering van je planten, bloemen en gazon noodzakelijk.

Shoppen

Tot slot is je tuin pas echt klaar voor het mooie weer als je er een nieuwe aanwinst in plaatst. Doe jezelf bijvoorbeeld een luxe barbecue, een gezellig vuurkorf of een loungeset cadeau. Wil je echt groots uitpakken? Dan is een buitenkeuken of een wellness een zeer goed idee. Mocht je tuin of je budget dit niet toelaten, wees dan niet getreurd. Ook met wat nieuwe sierpotten, een buitenposter en gezellige buitenverlichting geef je je tuin een nieuwe look waarmee je het voorjaar officieel inluidt.