Studenten bieden de helpende hand in Dronten Noord tijdens NLdoet

Dronten - Na het succesvolle wijkfeest in Dronten Noord in september 2019, organiseert het wijkcomité Dronten Noord opnieuw een evenement voor de Grutto, Kievit, Morinel en Oeverloper. Dit maal wordt er in samenwerking met de studentenvereniging USRA een helpende hand geboden aan ouderen en hulpbehoevenden tijdens het landelijk evenement NLdoet op vrijdag 13 maart.

NLdoet stimuleert mensen om vrijwillig iets voor een ander in hun omgeving te doen. Studenten en andere vrijwilligers helpen een handje mee met klusjes voor ouderen en hulpbehoevenden uit de wijk. Mensen die deze hulp nodig hebben kunnen de klusjes doorgeven en in goed overleg wordt de klus geklaard.

Stamppottenbuffet

Ter afsluiting van deze middag wordt er voor de wijkbewoners en de klussers een stamppottenbuffet gekookt in het schoolgebouw van Aeres. Vervoer wordt geregeld. Dankzij ondersteuning van de gemeente Dronten via Samen Actief zijn aan de middag geen kosten verbonden.

Opknapbeurt transformatorhuisje

Ter herinnering aan deze dag wordt het transformatorhuisje in de wijk opgeknapt door een kunstenaar. En voor de klussers is er nog een leuke verrassing.

Mensen die zich willen inzetten voor de wijkbewoners, het voorbereiden van het stamppottenbuffet of het beschilderen van het transformatorhuisje, kunnen zich aanmelden via NLdoet.

Aanmelden voor 6 maart

Inwoners van Dronten-Noord, die binnen de doelgroep vallen en bij wie een klus gedaan moet worden, kunnen mailen naar wijkcomitedrontennoord@gmail.com of bellen naar Anke Dekkers (06-34829861) of Bibiche Fischer (06-30655643). Aanmelden vóór 6 maart.