Hadewych Minis brengt ode aan Nederlandse zangeressen in Agora

Lelystad - Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’, die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht, komt Hadewych Minis donderdag 27 februari naar het Agora Theater met ‘Hadewych doet de Dames.’

Ruim een eeuw aan songs

In dit theaterconcert zingt ze ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen, van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam en van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

De afgelopen eeuw bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor zo’n 12.500 liedjes. Minis speurde in deze berg muziek naar liedjes die haar raakten, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was. Begeleid door het Matangi Quartet wisselen nostalgie, hits en vergeten parels elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen.

Verscheidenheid

‘Als ik iets wil laten zien met deze voorstelling is die verscheidenheid, niet alleen in de liedjes en zangeressen, maar ook in mezelf.’ Zelf heeft ze een heel mannelijke kant, dat was ook het ‘hokje’ waarin ze zichzelf had geplaatst. ‘Ik droeg, en draag, vaak mannenkleding. Ik kijk vaker in de kast van Tibor, mijn man, dan in mijn eigen kast. Ik zie mezelf niet als een meisjes-meisje. Maar toen ik die liedjes ging zingen voelde het alsof die zangeressen mij bij de hand namen en lieten zien dat het heerlijk is om in die vrouwelijkheid te gaan zitten. Ik ontdekte dat ik ook een heel sensuele kant heb. En hoe heerlijk het is om dat te vieren. Dat is ook waar de voorstelling in de kern over gaat: we durven en kunnen veel meer dan we zelf denken, laten we die meerkleurigheid vieren.’

Reserveren

Kaarten zijn te koop aan de kassa (geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur en vanaf een uur voor aanvang), telefonisch via nummer 0320-239239 en via de site van Agora.