Polderpannenkoek vereerd over finaleplek Horecava

Lelystad - De Polderpannenkoek uit Lelystad stond onlangs in de finale van de Horecava 2020. De pannenkoek die Michel van Oostrum daar bakte is een van zijn specials: De Boer.

Dat is een pannenkoek met spinazie, uitgebakken spek, pijnboompitten, crème fraîche en een gebakken eitje. ‘Wij hebben voor deze pannenkoek gekozen omdat het thema "Hollands Hartig" was’, vertelt de eigenaar van de Polderpannenkoek. ‘Spinazie en spek vinden we uitermate geschikt en dat is gebleken.’

Unieke ervaring

Van Oostrum vond het een unieke ervaring om deel te nemen. ‘Vooral omdat wij als nieuwkomer door Koopmans zijn gevraagd, we voelden ons zeer vereerd. Normaal moet je jezelf namelijk aanmelden.’

Pannenkoeken gourmette

Michel heeft nog een ander leuk nieuwtje. Gasten kunnen in zijn restaurant voortaan hun eigen pannenkoek bouwen aan tafel: de pannenkoeken gourmette. ‘Een leuk uitje voor families, teams, vrienden of als vrijgezellenfeestje.’