Geef je woning een metamorfose

Aangeboden door: Dakkappel-Weetjes.nl

Is je huis toe aan vernieuwing, maar heb je geen tijd, geld of zin in een grote verbouwing? Met de volgende vijf tips geef je je huis binnen de kortste keren een complete metamorfose.

Plaats een dakkapel

Een dakkapel is ideaal als je meer ruimte en licht op zolder wilt creëren. Een extra studie- of slaapkamer zorgt bovendien voor een flinke metamorfose én waardeverhoging van je huis. De prijs van een dakkapel ligt vaak tussen de 3.000 en 5.000 euro, afhankelijk van het soort dakkapel en de afmeting die je wilt. Vraag dus eens rond naar de kosten van een dakkapel, en bedenk of deze investering voor jou de moeite waard is.

Nieuw aanrecht

Ben je uitgekeken op je huidige keuken of wil je je keuken graag upgraden? Overweeg dan eens om een nieuw aanrecht te plaatsen. Dit geeft meteen een heel ander aanzicht, en is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Eventueel kun je ook de deurtjes van de keukenkastjes verven om de transformatie van je keuken compleet te maken.

Kies voor een andere kleur

Een likje verf geeft je huis een ware metamorfose. Kies het liefst voor een kleurenpalet dat overeenkomt met de rest van je interieur. Een te druk geheel laat je huis namelijk voller en kleiner lijken. Momenteel zijn warme en natuurlijke kleuren helemaal hip. Match deze met natuurlijke materialen, waardoor je woning weer als nieuw lijkt.

Behandel je meubels met whitewash

Ben je uitgekeken op je houten meubels, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een nieuw interieur? Behandel je meubels dan met whitewash. Zo creëer je een landelijk effect en een compleet andere look in huis. Daarnaast is de behandeling met whitewash natuurlijk een stuk goedkoper dan nieuw meubilair kopen.

Nieuwe trapbekleding

De trap onderhouden is één van de klusjes die vaak vergeten wordt. Dat terwijl een nieuwe trapbekleding je huis juist een compleet andere uitstraling geeft. Vergeet niet om alle details netjes af te werken en ook meteen de trapleuning te schilderen. Zeker als je trap uitkomt in de gang, is het onderhouden van de trap een echte must.